EXCLUSIV | Carmen Brumă a intrat la Medicină! „Sunt masterand în nutriție!” + Dieta ei pe caniculă!

27 07. 2024, 14:00

Carmen Brumă și-a mai îndeplinit un vis la 47 de ani! A învățat pe brânci în ultima perioadă iar eforturile sale au dat roade.

Vedeta s-a concentrat doar pe învățătură și iată că ieri, după atâta trudă și efort depus, a aflat vestea cea mare: a devenit masterand de nutriție pentru că a intrat la Master de Nutriție și Siguranță Alimentară la „Facultatea de Medicină București Carol Davila”.

„Sunt mega fericită! Am intrat la Master de Nutriție și Siguranță Alimentară la „Facultatea de Medicină București Carol  Davila”. De astăzi sunt masterand în nutriție! A fost un examen foarte greu, am fost 3 pe loc, eu am intrat la buget, printre primii în condițiile în care cei mai mulți care au dat examen au fost absolvenți de Medicină și Farmacie. Am învățat de mi-a ieșit pe ochi, am tocit mult!”, ne-a mărturisit Carmen Brumă, imediat cum a aflat rezultatul.

Prezentatoarea TV nu își mai încape în piele de fericire acum.

Obiceiul de care nu se lipsește niciodată Carmen Brumă pe caniculă

Carmen Brumă știe exact ce trebuie să mănânce și cum să se mențină în formă după ani de zile de sport și nutriție adecvată. Dieta ei de vară este formată din legume și fructe de sezon și ne-a povestit exact de conține. Vedeta are întotdeauna dovlecei proaspeți în frigider!

„În sezonul acesta mă concentrez pe alimentele ultile în special după 40 de ani dar și pe alimentele care îmi asigura protecție solară din interior: pește, creveți, ardei gras, porumb, roșii, pepene, caise, piersici, dovlecei
Iată 3 ingrediente care ajută pielea vara, mai ales dacă obișnuiești să te expui la soare!
Astaxantina – un antioxidant foarte puternic, sintetizat în natură tocmai pentru protecția împotriva radiației solare. Acționează asemenea unui filtru solar care îți protejează pielea din interior dar asta nu înseamnă că nu mai ai nevoie de crema cu SPF. Găsești astaxantina în somon, creveți, fructe de mare.

Coenzima Q10 care stimulează înmulțirea fibroblastelor, celulele responsabile pentru secreția de elastină și colagen din piele și asigură protecție împotriva razelor UV.
• Găsim coenzima Q 10 în carne de vită, sardine, macrou, nuci, semințe, broccoli, tofu.

Carmen Brumă a intrat la Medicină!

Dovlecelul este leguma mea preferată în această perioadă. E foarte versatil, poți să-l folosești în salate dar și chifteluțe sau tăiat subțire sub formă de paste.

Gulii, conopia, broccoli – Compușii cu sulf ajută în mod direct pielea.
Sulful este cunoscut și ca “mineralul frumuseții”. El nu numai că ajută la îmbunătățirea sănătății unghiilor și a părului, ci și a pielii. Motivul constă în faptul că este o componentă importantă a cheratinei, o proteină care este o componentă structurală a pielii, (a unghiilor și părului,) oferindu-le o rezistență suplimentară.

Apa – alimentul frumuseții și sănătății –  hidratează profund pielea, îmbunătățește elasticitatea, reduce uscăciunea și rigurozitatea”, a completat Carmen Brumă atunci când a venit vorba de dieta ei  de vară și stilul  de viață cu care practic s-a obișnuit în general.

foto: social media